Om Lygna Skifest

OM LYGNA SKIFEST

"Stemningsfylt hopprenn omringet av nydelig norsk natur! Ta med kjente og

kjære til denne årlige vinterfesten! Anbefales på det sterkeste ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️"

- Sara Holshagen (Facebook 01.08.19)

Høsten 2017, i en studentbolig på Oslo vest satt to avdankede langrennsløpere med et yrende engasjement. De var lei skolebøkene. De ville gjøre noe nytt.

 

På østsiden av Lygna-vannet ligger hoppbakken på Lygna. I mange år ble den brukt av store og små i jakten på de luftige svevene, men så dabbet interessen for bakken av. Folk dro ikke lengre til Lygna for å hoppe på ski. I over 20 år lå bakken urørt, kun besøkt av turgåere og jegere. I en bakke, der det sies at Roger Ruud har bakkerekorden, skulle hoppgleden igjen oppstå en kald mars-dag i 2018.

 

Lørdag 17.mars 2018 ble den første utgaven av Lygna Skifest arrangert. 20 hoppere, 10 frivillige og ca. 180 publikummere hadde denne dagen funnet veien til Lygna. Det hadde snødd godt denne vinteren og forholdene var optimale. Etter 2 gjennomførte omganger var det avgjort. Av 20 startende hoppere, var det kun en som stod igjen øverst på pallen.

 

Tidligere vinnere:

2018 - Iver Gjestvang Olimb

2019 - Iver Gjestvang Olimb

2020 - COVID-19

2021 - COVID-19

2022 - Anders Markus Knudsen


2020 utgaven av Lygna Skifest kunne dessverre ikke gjennomføres på grunn av COVID-19 - OG det kunne ikke 2021 utgaven heller.


Vi kom derimot sterkere tilbake 12. mars 2022, og kunne igjen kåre en vinner foran over 600 oppmøtte.


Hoppbakken på Lygna er en middels stor hoppbakke med bakkerekord på rundt 25 meter. Bakken ligger nordvendt på sørøstsiden av Lygnavannet i Gran Kommune. Bakken ligger naturlig til i terrenget, og har ingen oppbygde konstruksjoner. Det vil si at ovarenn, hopp, unnarenn og slette er ligger i ett med terrenget. Hoppet er bygd opp med naturlig snø, alt etter forholdene.

ARRANGØRER

ASLAK GUNDERSEN HOLTH

Aslak er 26 år og er fra en bondegård Lunner. Han er for tiden bosatt i Oslo og jobber som eiendomsmegler. I sine yngre år var han en aktiv gutt som bedrev langrenn på nasjonalt konkurransenivå. Interessen for vinteridrett har alltid vært der, og i 2018 var han med på å arrangere den første utgaven av arrangementet.

Fredrik Øverlier

FREDRIK ØVERLIER

Fredrik er 26 år, født og oppvokst på Lygna. Han er i dag bosatt i London og jobber som konsulent innen reiseliv. I likhet med sin med-gründer var han også aktiv innen langrenn og sammen konkurrerte de i ungdomsårene. Han kjenner hoppbakken på Lygna som sin egen bukselomme og er primus motor for arrangementet.