Om Lygna Skifest

OM LYGNA SKIFEST

TUSEN TAKK TIL ALLE SOM HAR HJULPET TIL MED LYGNA SKIFEST!

HER FINNER DU LITT INFORMASJON OM ARRANGEMENTET OG HISTORIEN BAK

HISTORIE

Lygna Skifest ble arrangert for første gang vinteren 2018.

Etter flere år med vellykkede arrangement, valgte vi i 2023 å avholde

«en siste dans» for 300-400 stykker i hoppbakken på Lygna. Takk til dere alle!

 

Vi vil takke alle som har hjulpet til, deltatt og i det hele tatt gjort dette mulig. Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre dette for så mange uten den hjelpen og støtten vi har fått gjennom årene.


En spesiell takk til:

 

Kjell Staff – Fantastiske løyper ble preppet år etter år, og han har vært en av de viktigste brikkene for å kunne gjennomføre Lygna Skifest i den skalaen vi hadde de siste årene.

 

Lygnasæter – Alltid behjelpelig med utstyr og alt det andre praktiske rundt gjennomføringen. Les mer om Lygnasæter på: lygna.no

 

Hadeland Uteliv – De siste årene hadde vi også et fantastisk samarbeid med Hadeland Uteliv. De stod for både høyttalere og DJ under selve Lygna Skifest, og hadde en «Afterski» for alle som ville etter endt arrangment hos oss på Lygna

 

Frivillige – Også en stor takk til alle frivillige som var med på å bygge hopp, sette opp alt av utstyr, markere bakke, rydde søppel, rydde inn griller, hjalp med hopprenn og mye mye mer.

 

Vi har blitt veldig glade i Lygna Skifest og alle som har vært med. Så vi kan ikke love at 2023-versjonen er siste versjon av dette fantastiske arrangementet, men for denne gang setter vi strek.


Så får vi se hva fremtiden bringer.. Kanskje er det en oppfølger om noen år?

 

Under finner dere litt av historien til Lygna Skifest og hvordan det startet en ekstremt kald vinter i 2018.


Lygna Skifest ble arrangert for første gang vinteren 2018. Etter flere år med vellykkede arrangement på Lygna

Høsten 2017, i en studentbolig på Oslo vest satt to avdankede langrennsløpere med et yrende engasjement. De var lei skolebøkene. De ville gjøre noe nytt.

 

På østsiden av Lygna-vannet ligger hoppbakken på Lygna. I mange år ble den brukt av store og små i jakten på de luftige svevene, men så dabbet interessen for bakken av. Folk dro ikke lengre til Lygna for å hoppe på ski. I over 20 år lå bakken urørt, kun besøkt av turgåere og jegere. I en bakke, der det sies at Roger Ruud har bakkerekorden, skulle hoppgleden igjen oppstå en kald mars-dag i 2018.

 

Lørdag 17.mars 2018 ble den første utgaven av Lygna Skifest arrangert. 20 hoppere, 10 frivillige og ca. 180 publikummere hadde denne dagen funnet veien til Lygna. Det hadde snødd godt denne vinteren og forholdene var optimale. Etter 2 gjennomførte omganger var det avgjort. Av 20 startende hoppere, var det kun en som stod igjen øverst på pallen.

ARRANGØRER

ASLAK GUNDERSEN HOLTH

Aslak er 26 år og er fra en bondegård Lunner. Han er for tiden bosatt i Oslo og jobber som eiendomsmegler. I sine yngre år var han en aktiv gutt som bedrev langrenn på nasjonalt konkurransenivå. Interessen for vinteridrett har alltid vært der, og i 2018 var han med på å arrangere den første utgaven av arrangementet.

Fredrik Øverlier

FREDRIK ØVERLIER

Fredrik er 26 år, født og oppvokst på Lygna. Han er i dag bosatt i London og jobber som konsulent innen reiseliv. I likhet med sin med-gründer var han også aktiv innen langrenn og sammen konkurrerte de i ungdomsårene. Han kjenner hoppbakken på Lygna som sin egen bukselomme og er primus motor for arrangementet.

Vinnere av Lygna Skifest og informasjon om bakken.


2018 - Iver "The Champ" Gjestvang Olimb

2019 - Iver "The Champ" Gjestvang Olimb

2020 - COVID-19

2021 - COVID-19

2022 - Anders "Kjelsås" Markus Knudsen

2023 - Bernhard "DJ Gundy" Williamsen Gundersen


2020 utgaven av Lygna Skifest kunne dessverre ikke gjennomføres på grunn av COVID-19 - OG det kunne ikke 2021 utgaven heller.


Vi kom derimot sterkere tilbake 12. mars 2022, og kunne igjen kåre en vinner foran over 600 oppmøtte.


Den siste versjonen av Lygna Skifest ble arrangert 18. mars 2023.

Vi takker alle som har vært med på å gjøre alt dette mulig. Tusen tusen takk!


Hoppbakken på Lygna er en middels stor hoppbakke med bakkerekord på rundt 25 meter. Bakken ligger nordvendt på sørøstsiden av Lygnavannet i Gran Kommune. Bakken ligger naturlig til i terrenget, og har ingen oppbygde konstruksjoner. Det vil si at ovarenn, hopp, unnarenn og slette er ligger i ett med terrenget. Hoppet er bygd opp med naturlig snø, alt etter forholdene.